Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline



25 oktober, 2012

Visste du detta om ROS?

ROS= Blommornas drottning. Kan man tänka sig vackrare medicin än rosen? Den är så mycket mer än ”bara” väldoft och skönhet, en sedan årtusenden högt aktad läkeväxt. I både klassisk och modern...örtlitteratur står att rosen är sammandragande, antiseptisk, svalkande, lugnande, upplyftande, främjande för cirkulationen, och näringsrik med bland annat sina C-vitaminer, karoten och antioxidanter. I hudvård stödjer den hudens naturliga balans. Ur nypon utvinns den värdefulla, vitaliserande, föryngrande nyponrosfröoljan som bl.a innehåller alfalinolensyra och C-vitamin. Inom ayurvedan sägs att ros är harmoniserande, rekommenderas vid stress, oro och utmattning då den balanserar hjärta och sinne. Rosenblad kan användas som smaksättare i maträtter, saft, sylt och konfekt och smoothies såväl som i vårdande kroppsolja. Känd genom tiderna som afrodisiaka, har alltid använts för att hylla liv och vällust. En kärleksblomma som sägs locka fram kärleken. Kanske lockar den helt enkelt fram det vackraste i var och en av oss? Jag tänker att rosen, som ju ofta används som en symbol för kärlek, tar över när orden inte räcker till, den för hjärtats talan. Det är väl därför man ger en ros till sin älskade för att uttrycka sina känslor? I Dermanords Face Lotion More ingår rosolja!
Face Lotion More Ansiktscreme för mogen hud. Återger huden dess elasticitet och spänst.
Använd Face Lotion More i hela ansiktet och runt ögonen. Från ca 25år och uppåt!

Ros kommer vi bl a prata mer om på tisdag 30 okt då föreläsning med LENA LOSCIALE kommer till Mariagården kl18.30, vi kommer få lukta på doftvatten och doftspray som vi alla kan göra själv hemma! Inspirerande kväll med fikastund efteråt , mysiga aromalampor med fantastiska dofter!
Boka din biljett hos oss på mail eller kom in till butiken!



VÄLKOMNA IN och ge dig själv lite rosor i vardagen!
//Caroline & Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar