Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline



08 oktober, 2012

BÄSTA tipset mot mjäll!

Vi får många frågor ang hårbottensproblem som tex mjäll, torr hårbotten eller kliande/känslig och då vill vi dela med oss utav dessa enkla men bästa tips till alla er! Alltid känner man någon som har dessa problem..
Det första man ska göra är att kolla så ens shampo INTE innehåller detta:
 Bland hårvårdsprodukter ute på marknaden förekommer det giftiga och tidigare förbjudna färgämnet Parafenylendiamin (PPD). Produkterna kan även innehålla de allergiframkallande konserveringsämnena Methylchloroisothiazolinon (MCI) och Methylisothiazolinon (MI), ofta sålt under namnet Kathon, liksom det giftiga och svampdödande ämnet Zinkpyrition som ofta finns i mjällschampo.
Det senaste ämnet finns bland annnat i Head&Shoulders som säljs till alla "mjäll kunder" det tar död på svamp och torkar ut hela hårbotten samt går in i kroppen och blodomloppet, dessutom kommer det ju senare ut i våra vatten och förgiftar våra fiskar. Man blir beroende av detta, så fort man slutar med mjällshampot så kommer det tillbaka..
Något som är mycket konstigt är ju att detta ämne Zinkpyrition är ju förbjudet sedan länge i båtbottenfärger men ingen pratar/reagerar på att den finns i shampo som folk använder dagligen i håret och sköljer rakt ut i naturen och i våra vatten..? 


I mjällschampo som såldes på den svenska marknaden under 2003 användes minst 10 ton zinkpyrition.
I båtbottenfärger som såldes på den svenska marknaden under samma period användes 2,4 ton
zinkpyrition. Detta innebär att användningen av zinkpyrition i mjällschampo är fem gånger så stor som
användningen i båtbottenfärger.


Försök då att gå över till nåt naturligt/ ekologiskt Shampo som är milt och vårdande för håret/hårbotten och kanske tom prova Aleppotvålen som är perfekt för känslig hårbotten/mjäll mm.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar