Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline



29 oktober, 2012

VÄRSTA sortens Buljong! Bojkotta!

Tycker det är så KUL när man läser på "vanliga produkter" ute i butiken hur de marknadsförs och då köper vi ju kunder efter det som står på produkterna...eller hur?
Man vänder ju inte alltid på varje förpackning för att granska innehållsförteckningen eller?
Läs på båda dessa förpackningar vad som står, och läs sedan innehållet?

HUR kan man säga att dessa ingredienser är NOGgRANT UTVALDA?
Redan den 2:a ingrediensen är GLUTAMAT= smakförstärkare? sedan upprepas det flera ggr, de måste alltså tillsätta syntetisk smak för att höja upp smakerna..istället för att ha i riktiga kryddor/örter? Vegetabiliskt fett, ingen aning om vad, oftast palmolja, 2 olika E-nummer mm mm...




Lagar man då mat regelbundet med dessa, så får man oxå på sikt biverkningar/sympton/sjukdomar eftersom denna smakförstärkare ofta finns i mycket annan mat oxå..

Biverkningar kan vara;
Huvudvärk, migrän, magknip, diarre, yrsel mm mm

Glöm inte att det är vi konsumenter som styr och köper dessa....så för att bojkotta dessa företag eller produkter och för att de ska ta bort dessa syntetiska tillsatser,så måste vi sluta köpa dem?

Välj ett bättre alternativ istället!
Tex Rene Voltaires lantbuljong eller Citrongräs & Chili!

Caroline & Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar