Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline



14 september, 2012

Tampong/Bindor=kemikaliebomb=Sjukdomar?

I vår Ekologiska butik finns fantastiska Rene Voltaires intimhygien!
Många missar dessa härliga och söta röd/rosa kartonger i hyllan och kanske inte förstår varför de ska handla dessa och inte de vanliga i mataffären..?
Vi har länge funderat på varför ingen pratar om detta med besprutade, klorblekta intimhygien produkter till oss kvinnor..men industrin är ju jättestor och de största företagen tjänar massor med pengar på oss kvinnor dagligen..Alla vet ju att bomull är det mest besprutade som finns och det är billigt att odla, och det finns ju i alla produkter som vi använder månadsvis när vi har "lingonveckan" som Rene Voltaire så  härligt kallar sina produkter för! =) Tänk hur MÅNGA bindor/tamponger, trosskydd man använder under sin livstid....USCH!! och man börjar redan i tonåren...och nu pratas det om livmoderhalscancer...varför tar ingen upp detta som samband...? Ingen vill ta i den frågan utan pratar bara om vaccin...
Därför är vi så glada och tacksamma att en kvinna tar tag i detta och har fått fram bra, naturliga och helt rena intimhygien produkter till oss!
Läs gärna dessa intressanta länkar om kemikalier,besprutad bomull,vaccin osv..Viktigt att läsa, tänka till och bilda sig sin egen uppfattning!
info, forskning/studier om intimhygienens baksida
Mycket info men scrolla ner och läs bland alla länkar på den sidan!

Välkomna in och ladda upp inför "Lingonveckan"!

Caroline & Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar