Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline



25 september, 2012

Populära KOKOSMJÖLET + Recept!

Nu har vi åter fått hem det populära och goda kokosmjölet, perfekt för de som äter Glutenfritt, kör LCHF eller bara vill äta något mer sunt alternativ!
Lite goda recept ni kan prova! Själv har jag provat LCHF-kokosplättar och muffins, de var super!

LCHF-BRÖD

Ingredienser:
6 ägg
50 g smör
250 gram keso (1/2 paket)
1.5 dl mandelmjöl (finns i vår butik)
1 dl kokosmjöl (finns i vår butik)
1 dl linfrön ( finns i vår butik)
0.5 dl sesamfrön (finns i vår butik)
0.5 dl solroskärnor (finns i vår butik)
0.5 tsk salt
1 msk fiberhusk (finns i vår butik)
2 tsk bakpulver

Pumpakärnor och flingsalt till garnering

KOKOSMUFFINS
Gör så här
Vispa äggen pösiga och tillsätt det smälta smöret, rör till en fin smet. Blanda i keson. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och tillsätt dem sedan i äggsmeten. Häll smeten i en bakplåtsklädd brödform och strö gärna över pumpakärnor och flingsalt. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter. 
3 ägg
1 dl Ica Stevia strö eller Agave sirap ( Agave finns i vår butik numera!)

0,5 dl bakepro
1 dl kokosmjöl (finns i vår butik)
1 dl kokosflingor (finns i vår butik)
100 gr smör
1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Hallon
Vispa äggen med sötningen. Det ska bli pösigt.
Blanda de torra ingredienserna.
Smält smöret och blanda i mjölken.
Fördela smöret/mjölken i äggsmeten och sist mjölblandningen.
Fördela smeten i 12 muffinsformar, tryck ner ett hallon i varje. Gädda 200 gr i ca 12-14 min.

KOKOSPLÄTTAR

Ingredienser
2 dl kokosflingor mixas till mjöl 

4 ägg

2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt

Tillagning

  1. Vispa ihop alla ingredienser och  grädda  i smör som små plättar.
  2. Servera med hallon och vispgrädde.
LYCKA TILL och glöm nu inte att vi har det mesta av alla ingredienser till mycket bra priser!
Välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar