Nu har vi åter fått hem det populära och goda kokosmjölet, perfekt för de som äter Glutenfritt, kör LCHF eller bara vill äta något mer sunt alternativ!
Lite goda recept ni kan prova! Själv har jag provat LCHF-kokosplättar och muffins, de var super!
50 g smör
250 gram keso (1/2 paket)
1.5 dl mandelmjöl (finns i vår butik)
1 dl kokosmjöl (finns i vår butik)
1 dl linfrön ( finns i vår butik)
0.5 dl sesamfrön (finns i vår butik)
0.5 dl solroskärnor (finns i vår butik)
0.5 tsk salt
1 msk fiberhusk (finns i vår butik)
2 tsk bakpulver
Pumpakärnor och flingsalt till garnering
KOKOSMUFFINS
Gör så här
Vispa äggen pösiga och tillsätt det smälta smöret, rör till en fin smet. Blanda i keson. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och tillsätt dem sedan i äggsmeten. Häll smeten i en bakplåtsklädd brödform och strö gärna över pumpakärnor och flingsalt. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.
3 ägg
1 dl Ica Stevia strö eller Agave sirap ( Agave finns i vår butik numera!)
0,5 dl bakepro
1 dl kokosmjöl (finns i vår butik)
1 dl kokosflingor (finns i vår butik)
100 gr smör
1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Hallon
Vispa äggen med sötningen. Det ska bli pösigt.
Blanda de torra ingredienserna.
Smält smöret och blanda i mjölken.
Fördela smöret/mjölken i äggsmeten och sist mjölblandningen.
Fördela smeten i 12 muffinsformar, tryck ner ett hallon i varje. Gädda 200 gr i ca 12-14 min.
KOKOSPLÄTTAR
Ingredienser
2 dl kokosflingor mixas till mjöl
4 ägg
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
Välkomna!
Lite goda recept ni kan prova! Själv har jag provat LCHF-kokosplättar och muffins, de var super!
LCHF-BRÖD
Ingredienser:
6 ägg50 g smör
250 gram keso (1/2 paket)
1.5 dl mandelmjöl (finns i vår butik)
1 dl kokosmjöl (finns i vår butik)
1 dl linfrön ( finns i vår butik)
0.5 dl sesamfrön (finns i vår butik)
0.5 dl solroskärnor (finns i vår butik)
0.5 tsk salt
1 msk fiberhusk (finns i vår butik)
2 tsk bakpulver
Pumpakärnor och flingsalt till garnering
KOKOSMUFFINS
Gör så här
Vispa äggen pösiga och tillsätt det smälta smöret, rör till en fin smet. Blanda i keson. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och tillsätt dem sedan i äggsmeten. Häll smeten i en bakplåtsklädd brödform och strö gärna över pumpakärnor och flingsalt. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.
3 ägg
1 dl Ica Stevia strö eller Agave sirap ( Agave finns i vår butik numera!)
0,5 dl bakepro
1 dl kokosmjöl (finns i vår butik)
1 dl kokosflingor (finns i vår butik)
100 gr smör
1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Hallon
Vispa äggen med sötningen. Det ska bli pösigt.
Blanda de torra ingredienserna.
Smält smöret och blanda i mjölken.
Fördela smöret/mjölken i äggsmeten och sist mjölblandningen.
Fördela smeten i 12 muffinsformar, tryck ner ett hallon i varje. Gädda 200 gr i ca 12-14 min.
KOKOSPLÄTTAR
Ingredienser
2 dl kokosflingor mixas till mjöl
4 ägg
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
Tillagning
- Vispa ihop alla ingredienser och grädda i smör som små plättar.
- Servera med hallon och vispgrädde.
Välkomna!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar