Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline



05 september, 2012

Din bästa Anti-förkylningsvän!

I tarm/mage sitter största delen av immunförsvaret med upp till 70%, visste ni det?
Det är alltså då extra viktigt att ha rätt tarmflora dagligen för att hålla sitt immunförsvar på bra humör..
Vi äter, dricker,röker,äter godis,snacks,stressar,äter halvfabrikat,värktabletter, och massa andra tillsatser dagligen som på något sätt sänker immunförsvaret och ger oss "fel tarmflora". Det VÄRSTA tarmfloran vet om är dessa punkter nedan som många kanske inte tänker på...
  • Tuggummi
  • Automatkaffe med syntetisk pulvermjölk eller grädde
  • Fluor i tandkräm eller fluorskölj
  • Karragenan som finns i livsmedel som tex creme fraiche, youghurt mm
Dessa irriterar och stör tarmfloran så den blir fel och då är man inte skyddad längre och blir då lätt sjuk, får förkylningar osv,inflammationer dessutom kan många uppleva uppblåst mage, gasig mage så många tror de är laktosintoleranta fast det själva verket kanske handlar om det ovanför? Läs mer om detta på:
Försök ändra din vardag och se skillnad!
Vill ni läsa mera om fluor så finns det intressant info här, men då måste ni ha facebook?!

Vad mår då tarmfloran BRA av? Jo nyttiga bra bakterier, probiotika! Som man ska tillföra dagligen på så sätt reglereras det i tarm/mage och ger rätt flora och det ökar även upptag av näring, dessutom "hämmar" förkylning, är bra mot problemhy mm!
Kan ta ett exempel på förkylning, jag är sällan numera sjuk/förkyld/snuvig sedan jag började med probiotika för ca 2 år sen, detta tror jag beror på både probiotikan och att jag varje dag äter så ekologisk och näringsrik mat som möjligt och ger min kropp bra energi för att alltid vara frisk. Min dotter har oxå fått probiotika lika länge och hon är väldigt sällan snorig/rinnig i näsan...som de flesta andra på dagis speciellt under hösten/vintern...sen säger jag inte att hon aldrig är sjuk...MEN hon är aldrig förkyld hela tiden som så många andra små barn som ständigt har de där rinnnande röda näsorna..
 Finns mycket forskning/studier numera på probiotika, som tex att gravida ska äta för att motverka allergi hos fostret/barnet.
MEN det är inte Proviva man ska dricka nu för det innehåller ytterst lite probiotika..och mest socker och vatten... och inte heller de dyra Actimel shots... och inte probiotika-kapslar, de innehåller oftast bara 10% probiotika och onödiga tillsatser....utan 100% ren naturlig probiotika då behövs det så lite per dag som 1 kryddmått och det räcker länge! Hela familjen kan använda det, speciellt de små barnen oxå  nu inför dagis/skolperioden som börjar!

VÄLKOMNA IN!
Caroline & Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar