Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline



10 september, 2012

RIKTIG D-vitamin till dina barn och familj!

Nu är det höst och dax att börja få i sig D-vitamin för att motverka trötthet, nedstämdhet, depression osv..
Att vi nordbor lider av D-vitaminrbrist är väl ingen nyhet och alla vi borde dagligen få i oss riktig naturlig D-vitamin i form av mat, solljus och extra tillskott speciellt under vintern.
Men VILKET D-vitamin ska vi ta/äta då?
Ja vi gav själv ACOs D-Vitamin till vår äldsta tjej när hon var nyfödd, eftersom man får det gratis från BVC och då självklart tror man ju på att det både är bra och viktigt. Ingen info om att man ska äta D-vitaminrik mat regelbundet och vara i solen minst 30 min om dagen..utan bara en liten flaska som man får hem och ska ge varje dag...Men vi kan ju få i oss det under sommartid helt naturligt;
För att tillgodogöra sig D-vitaminet ska det vara varmt, dvs oftast i Sverige under juli-aug och då med bara ben och armar.Många slutar med sitt tillskott redan i maj men hur många kan gå både barbent och ha bara armar i maj-juni..?
Ska man äta nåt tillskott ska det ju självklart vara så naturligt som möjligt och riktigt D-vitamin/ursprung och vegetabiliskt. Det är INTE ACOs tyvärr vilket många inte vet..
Det är syntetiskt och innehåller bl a detta ämne: E 320 - Butylhydroxianisol (BHA) (antioxidationsmedel)
Används i t.ex. potatismospulver, tuggummi, kakmix, torkade köttprodukter och soppulver, tillskott mm.
KÄNDA HÄLSORISKER
Kan innebära hälsorisker för småbarn. Misstänks orsaka allergiska reaktioner och hyperaktivitet. Omdiskuterade cancereffekter.


Bland hälsoriskerna står det "hälsorisker för småbarn.." vad lämpligt då att de ger det gratis till småbarn från födseln...
Vi glömde oftast ge det till vår dotter och det är jag glad för idag. Men då menar jag bara för att hon slapp få i sig E320 och andra tillsatser, MEN det är lika viktigt att få i sig D-vitamin från födseln och långt upp i åldrarna! Det är många tonåringar tex som har depression/trötta och som blir mycket bättre tack vare D-vitamin.
Vi har nu ÄNTLIGEN tagit in en jättebra D-vitamin som är helt naturlig och perfekt att ge till de små och stora. Själv tar jag den varje morgon med min 1 åring och min 4 åring vid frukostbordet! Gör det du också! Dryg flaska och helt naturligt, dessutom prisvärd! Bra och viktiga länkar om D-vitamin:

Välkomna in!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar