Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline



29 februari, 2012

Nyttigt FETT och LCHF-Tips nr 1!

Vi har sedan ett tag kunna erbjuda ekologiskt kokosfett, ett mycket populärt bra fett att steka, baka och laga mat med, även att äta rent som ett bra och näringsrikt kosttillskott!
Dessutom mycket uppskattat och välanvänt i LCHF-kretsarna! Så nu hittar fler och fler LCHF-kunder in till oss, KUL!
Lite info om det nyttiga kokosfettet nedan:
Kokosfett är inte bara det mest hälsosamma fettet, utan också ett av de näringsmässigt bästa födoämnena. Laurinsyran i fettet är huvudorsaken till dess hälsoegenskaper. Den har sin motsvarighet i bröstmjölk där den ingår som en livsviktig ingrediens. Laurinsyran är ett essentiellt näringsämne för såväl spädbarn som vuxna.

Kokosfettet är mycket motståndskraftigt i samband med uppvärmning. Det börjar oxidera först över 198 grader. Använd gärna kokosfetttet till stekning av kött och fisk, till salladsdressing, tillsätt 1 matsked när du kokar ris, varför inte i morgongröten och vid mixning av näringsdrinkar.

Kokosfett-Hudvårdstips:
Fettet är även utmärkt att använda utvärtes, dess små molekyler gör att den lätt tas upp av huden och har därmed en mjukgörande verkan. För att komma till rätta med torr, grovporig och rynkig hud är fettet bra, även vid eksem, psoreasis och åldersfläckar.

Obs!! Om man letar och vill börja med kokosfett ska det givetvis vara Ekologiskt Extra Virgin, annars är det processat och bildar transfetter vid matlagning osv..


VÄLKOMNA in och prova du  oxå!

Caroline & Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar