Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline



13 februari, 2012

Barn, huden och produkter!

Många frågar vad jag o Lisa använder för barnprodukter till våra barn, numera använder vi endast ekologiska produkter...men innan litade vi nog blint på framsidan på de produkterna vi köpte , vad det stod på flaskorna och sedan vad alla andra använde...eller så blir man lite lurad och hjärntvättad av all TV reklam på kvällarna som sakta smyger sin in i huvet och fastnar där mer än vad man tror...MEN icke numera, nu läser vi noggrant på varje produkt på baksidan  och ser vad produkterna verkligen INNEHÅLLER?
Vad ska man då smörja sitt nyfödda barn med?
Många tror att man behöver så många produkter oxå och det förespråkar vi inte alls..snarare tvärtom...viktigt i början är väl:
 En fet skyddande kräm till röd stjärt...med tanke på alla tusen blöjbyten..ex på bra och mycket effektiv är Zinksalva Calendula Baby från Weleda.
Bästa till babybadet är Ekologisk Kallpressad Olivolja som smörjer din bebis hy vid badet, häll i nån matsked varje gång. Olivoljan kan man ju äta och den ger alltså din bebis näring, mjukgör och skyddar huden mot att bli torr efter badet. Tänk på att inte bada för ofta med bebisen eftersom vatten är uttorkande på huden.
En skyddande kräm till ansiktet under vintertid,då kinderna ofta är extra utsatta för kyla och lätt blir torra och fnasiga, även partiet kring mun bör smörjas in då det skyddar för ev " rinnande näsa" eller nariga läppar!
 Helst en fet kräm eller bäst är ansiktsolja, en helt suverän olja och numera även förespråkad hos BVC är Väder&Vind från ekologiska Weleda, men det går lika bra med  tex ekologisk jojoba olja!

Har man större barn, så kan man lägga till mild dush/shampo!

kommer blogga mer om detta ämne en annan dag och då om ingredienserna som döljs i många av de barnprodukter som finnsoch vad de gör med kropp, hälsan o miljön..

sov gott!
Caroline & Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar