Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline



09 februari, 2012

Ny underbar och riktigt bra hudvårdsserie för alla!

Vi har numera ett nytt märke i vår buik, det svenska ekologiska märket MyHavtorn!
Hur hittade vi dem då?
Dels för min härliga och duktiga fd klasskompis Linda Bodén från Axelssons som också driver Ekobutik& Salong utanfär Borås tipsade mig om dessa fantastiska produkter.Dessutom för att hon själv varit med och bestämt/tagit fram innehållet med företaget som skapat dessa! Är man Ekologisk Hudvårdsterapeut är man ju mycket petig och noggrann på just innehåll och kan ju bara säga... tummen upp!
 Läs mera på Lindas härliga hemsida/blogg där hon inspirerar i ekohudvård och annat smått&gott! :
http://www.ekohudvard-renlyx.blogspot.com/

Lite info om varför just havtorn är så bra:

I MyHavtorns produkter finns båda oljorna med från havtorn eftersom de har olika egenskaper på huden
  • Havtornsfruktsoljan har ett högt innehåll av karotin, det som ger den oranga färgen på hudvårdsprodukterna. Denna halvfeta olja är bra vid torr och känslig hy. Kan också minska rynkbildning runt t.ex ögonen. Påskyndar läkning av småsår.
  • Havtornsfröoljan rik på bl.a. E-vitamin och essentiella fettsyror vilket gör oljan aktiv. Den här torra oljan är bra för känslig och irriterad hud. Bra att använda efter en solig dag samt vid acne.
Både jag o Lisa har använt ansiktsoljan och ansiktscreme nu under vintern och vårt betyg och omdöme är:
Doftar underbart, ger mycket fukt och näring! Härlig orangefärg som ger lite pigment i ansiktet,( man ser inte ut som en morot jag lovar...) men lite pigment vilket är bra så här års när man är blek och glåmig...
Passar alla hudtyper men speciellt om man har problemhy så ska man testa dessa, eftersom havtorn är så rik på antioxidanter och näring!
Dessutom är alla 3 produkterna mycket dryga, och eftersom man använder oljan under krämen så här under vinterhalvåret så räcker ju krämen extra länge! Är man torr och känslig så är en ansiktsolja att rekomendera dagtid då ansiktet/huden är utsatt extra mycket i kyla,vind,snö,regn,blåst...Ansiktsoljan går utmärkt att använda själv också!

Handkrämen är helt underbar och har man problem med nariga och torra händer och dessutom vill dofta gott, så prova den, speciellt nu på vintern eller om du har ett arbete där du tvättar händerna ofta?!

Välkomna in och testa i butiken!
Caroline & Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar