Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline



14 februari, 2012

GILLA!

Idag får man kramas extra mycket med dem man gillar, vem gillar du? Tänk på nära och kära eller någon som behöver lite extra omtanke?
Vill du göra en extra god gärning, så handla EKOLOGISKT idag vilket bidrar till en bättre miljö, hälsa och hållbar utveckling för alla! Både när du idag kasnke handlar mat och någon present kanske?
Det första man kan börja med att handla ekologiskt tycker jag är kaffe och bananer....men det visste ni kanske redan? att det är stor skillnad på vanlig banan och ekologisk, vad gäller näring osv. Vanliga bananer odlas ju i sk påsar och får inte i sig riktig näring av solen...så inte mycket vitaminer/mineraler där..dessutom är de så besprutade med massa ämnen för att inte bli dåliga..
Kaffe är ju ett av världens mest besprutade livsmedel, människor som arbetar med detta förgiftas och dör  av bekämpningsmedlen....Är det dyrare med ekokaffe?
Har kollat prisskillnad och det skiljer inte många kronor..Just nu dricker jag I love Eco från ICA (bryggkaffe)
Läs gärna mer info på Naturskyddsföreningens hemsida, där man kan få mycket bra och läsvärd info/tips inför sin shopping till sina matkassar!
http://www.naturskyddsforeningen.se/om-oss/rapporter/handla-miljovanligt/



Trevlig alla Hjärtans dag!
Caroline & Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar