Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline



26 november, 2012

Spännande nyheter på Hyllan!

Måndag, ny härlig vecka och snart 1:a advent! Vi förbereder för fullt med julklappstips, julskyltning, fina juliga presentpåsar, och snart sätter vi på julmusiken!
Idag tipsar vi om spännande bra produkter som vi packade upp i fredags:

Chlorella tabletter och Spirulina tabletter från Gofor Life!

Hittade dem på årets hälsomässa i Sthlm och tog genast kontakt med dem eftersom vi haft stor efterfrågan på just de näringsrika tabletterna, (de går även att lösa upp i vatten)
Båda finns förpackade i smarta påsar med 90st tabletter, endast 109kr.


Chlorella är en encellig, grön mikroalg som växer i sötvatten.

Näringsinnehåll:

Chlorellan är full av viktiga vitaminer och antioxidanter, bland annat: C-vitamin, betakaroten, klorofyll, lutein, tiamin, riboflavin, pyridoxin, niacin, pantotensyra, folsyra, vitamin B12, biotin, kolin, lipoicsyra och inositol. Chlorellan innehåller även flera viktiga mineraler som fosfor, kalcium, zink, magnesium och järn, protein, dietary fiber, nukleinsyror, omega fettsyror och chlorella tillväxtfaktor (CGF).
Chlorella har bland annat en kraftfull förmåga att bidra till att avgifta kroppen och stärka kroppens immunförsvar. Kemikalier, gifter och tungmetaller i den mat vi äter, vattnet vi dricker och luften vi andas binds av chlorellan för att sedan utsöndras via våra kroppsvätskor. Efter några månaders intag av chlorella har en markant avgiftning av hela kroppen skett.
Chlorella är också mycket välgörande för matsmältningen då den får vänliga bakterier som lactobacillus att mångfaldiga sig fyra gånger snabbare än vanligt. Chlorellans extremt höga halt av klorofyll gör att kroppsodörer som dålig andedräkt snabbt kan neutraliseras. Klorofyllet stimulerar även produktionen av röda blodkroppar och hjälper till att transportera syre runt kroppen och till hjärnan. Detta gör att den mentala fokuseringen ökar.
Chlorella innehåller dessutom 60 procent högvärdigt protein, detta i form av 18 aminosyror, varav alla åtta essentiella aminosyrorna ingår, vilket gör det till ett komplett protein. Proteinet har en mycket god upptagningsförmåga.

Spirulina är en blågrön alg som kallas "mirakelalgen". Algen tillhör cyanobakterierna och innehåller antibiotiska, bakteriehämmande ämnen som stärker kroppens immunförsvar samt krom som gör insulinet effektivare.

Näringsinnehåll:

Spirulinaalgen består av 60-70 procent proteiner. Det är ett proteininnehåll som är tre gånger större per viktenhet jämfört med nötkött. Man kan få ut 20 gånger mer protein ur spirulina än ur en sojaböna.
Förutom detta är spirulinaalgen rik på olika mineraler, särskilt järn, kalcium, magnesium, mangan, kalium och zink. Spirulinan innehåller dessutom olika B-vitaminer, inklusive vitamin B12, betakaroten, C-vitamin och E-vitamin. Mängden av vitamin B12 anses vara hög, vilket har en stor betydelse för vegetarianer som kan ligga i riskzonen för brist på detta ämne.örmåga.

Genom sitt breda innehåll av aminosyror/proteiner, mineraler och vitaminer är spirulinan ett mycket viktigt näringstillskott. WHO har kallat spirulina för ett av jordens "superfödoämnen" och NASA använder sig faktiskt ofta spirulina vid rymdfärder för att astronauterna ska få näringsrik föda som tar lite plats.
Bland de många positiva hälsoeffekterna märks immunstärkande, virushämmande och cancerskyddande effekt.
Spirulina är mycket populärt bland idrottsmän och kroppsbyggare, eftersom det är näringsrikt och innehåller mycket protein. Den rika tillgången på biotillgängligt järn gör att spirulina även rekommenderas till gravida och ammande kvinnor.



VÄLKOMNA in och handla GRÖNT hos oss!
Caroline & Lisa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar