Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline



07 november, 2012

Lite Recept från föreläsningen med Lena Losciale!

Till ALLA som var med på den härliga föreläsningen med Lena Losciale förra veckan på Mariagården ,TACK för ni kom och hoppas ni tyckte det var intressant och lärorikt
 Vi fick lyssna och dofta hela kvällen på underbara dofter från växtriket och lära oss hur dofter kan påerka oss både positivt och negativt!
Lena hade små "bra att ha recept" till alla i vardagen och vi fick små knep, bl a

Morgon-Tips:
Vill du börja dagen på bästa sätt så alla blir glada och på bra humör?

Blanda då 2 droppar Citrongräs och 1 droppe pepparmynta.
(Citrongräs är extra bra för barn med problem med nedstämdhet)

Förmiddags-Tips

Har du svårt att hålla dig vaken på fm eller svårt att koncentrera dig? Behöver du piggas upp?

Prova att blanda 2 droppar Bergamott och 1 droppe Eucalyptus.
Eucalyptus syresätter blodet och extra bra mot hosta(därför innehåller ju tex halstabletter just Eucalyptus)
Bergamott-verkar uppiggande!

Lunch-Tips
Svårt att smälta maten?
1 droppe ren Basilika innan maten hjälper dig att spjälka maten bättre, förebygger magont/magknip, även kramplösare och man slappnar av bättre.


Eftermiddags-Tips
För att återigen få mer kraft/ork på em, kan man ta  droppe Rosmarin som ökar cirkulationen i kroppen. Rosmarin kallas också "Minnets Ört".

Kvälls-Tips:
Har du svårt att sova/komma till ro?
Blanda 1 droppe Mejram och 2 droppar Apelsin från eterisk olja.

HUR använder man dessa eteriska oljor då?
Antingen i en fin aromalampa (finns hos oss från 99kr) annars i hett vatten i en skål , ställ den i köket/badrummet så doften sprids ordentligt. Blanda ut eterisk olja med vatten och grön såpa i en spraygflaska, 2/3 vatten och 1/3 såpa, 4-6 droppar eterisk olja i valfri doft. Spraya och städa hemmet med det! Häll i valfri eterisk olja i mopphinken när du ska våttorka golven, tex med Citrongräs, mycket uppfriskande doft och då luktar det fräscht i hela hemmet!
Man kan även droppa 1-2 droppar i en näsduk och andas in ordentligt eller ta 2 droppar på en toalettpappers-ruta och lägga under kudden mot lakanet inför läggdags.
Till badvattnet kan man droppa 2 droppar i ett litet glas röd mjölk och röra runt, sedan hälla i ett varmt bad och lägga sig i ett härligt avkopplande bad med lavendel eller uppiggande Rosmarin?
Man kan även köpa en neutral massageolja (Vi har Dermanords 250ml, endast 130kr) och droppa i valfri eterisk olja och smörja in sig efter dushen!



Välkomna in och dofta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar