Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline



10 januari, 2013

Nytt Smoothie recept!

Torsdag och tänkte dela med oss av ett nytt Smoothie recept som vi provat och fick godkänt av hela familjen, 1,5åring och 4 åring!

När man tar sig tid att göra Smoothie försök då att tänka VAD är det som är nyttigt i Smoothie och kan göra mig pigg, öka upp energin och ge mig vitaminer och mineraler?
Många mixar bara youghurt/mjölk med bär och så kanske proteinpulver, det är ju bra men inte hela tiden...försök då att göra Smoothies UTAN mjölk ibland för att få de extra nyttiga och hälsosamma!

Grön Smoothie
1 msk nässelpulver
2-3 dl vatten
1,5 cm hackad färsk ingefära
1 blodapelsin
1/2 pressad lime
1 handfull mandlar med eller utan skal
1 msk Linfröolja
1st mango färsk eller frysta bitar
1 eko banan
1 msk dinkelkli
Mixa allt och servera i fina glas med sugrör!
I denna Smoothie har du fått i dig:
Vitaminer och mineraler, antioxidanter,  C-vitamin som hjälper oss att hålla oss friska, Omega 3 som har bra fettsyror, dinkelkli som rensar ut slagg/gifter/kemikalier från tarmen, dinkelkli är oxå bra mot svullen/gasig mage högt kolesterol eller högt blodtryck.

Vissa produkter finns hos oss att köpa ekologiskt:
Dinkelkli 1/2 kg, 49kr
250ml Ekologisk Linfröolja, 49kr
Nässelpulver 1/2 kg, 195kr
Mandlar ekologiska, 250gr 46kr




Vi har även i vår butik receptblad med Smoothies med proteinpulver som man kan dricka tex efter träning, vi kan nu oxå erbjuda provpåsar på proteinulver för endast 15kr/st för att ni ska kunna testa vilken smak ni gillar bäst innan ni handlar 1kg burk.

VÄLKOMNA IN!
Caroline & Lisa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar