Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline



07 mars, 2012

Har du vismutoxidklorid i din mineralmake-up?

Många frågar vad det är för skillnad på alla dessa sorters mineralsmink-serier som finns ute i butikerna osv och varför det är så stor prisskillnad på olika märken...Vi ska försöka förklara lite!
Proffsiga Lena Egnell på C/o Lena, som även är Ekologisk Hudterapeut =),  har tagit fram denna mineral makeup serie som hon noggrant valt ut efter dessa krav:

vara hållbara och förskönande
• ha få ingredienser med specifika uppgifter
• vara bra för både huden och miljön
• inte innehålla vismutoxidklorid, syntetiska färg- och konserveringsämnen, mineraloljor eller parfym.



Vad är då Vismutoxidklorid och varför har det valts bort?
Vismutoxidklorid är en populär tillsats som används av de stora företagen som gör mineralmakeup. De använder Vismutoxidklorid för att det är en billig utfyllnad och gör mineralmakeupen glänsande med ljusreflekterande egenskaper. Den blir också mer pudrig (dammig).
Vismutoxidklorid är ett metalliskt grundämne och ären biprodukt vid framställning av bly och koppar. Den är inte farlig, men på grund av sin kemiska snarlikhet till arsenik så har den en förmåga att irritera huden och framkalla rodnad och klåda. Bly användes förr i tiden i kosmetika (blyvitt) men visade sig vara för giftigt så istället används vismut. Detta är definitivt en Ingrediens som du bör undvika när man ska använda mineralmakeup.
Så hem och läs innehållsförteckningen och slå oxå ett etra öga på om det innehåller "råolja", dvs något av dessa namn;
Petroleum
Petrolatum
Paraffinum liquid
Triethanolamine
Vaseline
Dessa är en restprodukt från Olje-industrin som täpper igen mellan 40-60 % av hudens porer och stör därmed kroppens fuktbalans och förmåga att balansera sig.Dessutom finns samband mellan mineraloljor och ledgångsreumatism som är mycket vanligt nu för tiden..

Även dessa kemiska konserveringsmedel bör undvikas:
Methylparaben
Propylparaben
Butylparaben
Ethylparaben osv...
Dessa finns forskning på att det är hormonstörande i våra kroppar mm,dessutom samband mellan bröstcancer och parabener... onödigt tycker jag..när man kan välja smink utan dessa ämnen..
Ps.när du ändå står i badrummet kan du ju slå ett öga på dina barns produkter....de vill man ju inte heller ska innehålla detta..?

Vårt mineralsmink är dessutom mycket billigare än de stora, kända och dyra märkena, det är väl toppen!?
Bra innehåll=  bra för hälsan!
Prisvärt= bra för allas plånböcker!

Många kunder har nu börjat hittat in till oss och provat vårt fantastiska mineralsmink, det är mycket pigment, sitter hela dagen, drygt och superenkelt att använda!
Titta/Kika gärna in på Emmas blogg, där hon visar att detta smink håller/sitter även dagen efter!

VÄLKOMMEN in och prova en hel serie med härliga foundation, rouge, concealer,ögonskuggor i helt organiskt naturligt mineral, varför inte bli vårsnygg?!
Caroline & Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar