Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline



11 september, 2014

Äntligen här! Nya hälsodrycken alla pratar om! Prova du oxå!


Prova den senaste hälsotrenden som alla pratar om...
Nya hälsodrycken: Kombucha 
Hälsa ska vara enkelt. Kombucha är kort och gott ett te som genom en jäsningsprocess fyllts med vitaminer, nyttiga bakterier och antioxidanter. Det enda vi gjort är att stoppa det i en flaska åt dig.Kombucha består av levande bakteriekultur som kan verka lugnande för magen och matsmältningen. Tack vare organiska syror och enzymer som bildas under bryggprocessen kan kombucha ha detoxande effekt på kroppen samt öka mättnadskänslan och fungerar därför bra i samband med träning och yoga. Kombucha är rik på b-vitaminer som hjälper kroppen att ta upp energi ur maten och bryta ned fett. B-vitaminerna ser dessutom till att hår, hud och naglar håller sig starka och friska. Teet den bryggs på innehåller antioxidanter som skyddar kroppens celler mot fria radikaler vilket höjer immunförsvaret.
Kombucha är en mjölksyrabakteriekultur som fermenteras (jäser) med ekologiskt te. Under processen bildas alla näringsämnen.Kombucha började framställas redan 220 f.Kr i Kina och kallades då för Livets Elixir. Kombucha är lätt kolsyrat, fermenterat ekologiskt te och är ett "Raw food". Raw food innebär att livsmedlet inte hettats upp under framställningen vilket gör att alla färska näringsämnen finns kvar.

Så himla gott att avnjuta riktigt kall i ett fint vinglas inann maten eller bara på kvällskvisten ute på altan? Varför inte bjuda sina gäster på något annorlunda till drinken inann maten? Hälsosamt alkoholfritt och gott!

Finns i smakerna:

Naurell
Hallon/citron
Granatäpple/Persika
Äpple/Ingefära




Pris; 28kr eller till rabatterat pris 2st för 50kr!
(Pris runtom i Sverige varierar 26-35kr/st.)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar