Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline



15 april, 2013

Mat & Livsstilstips i vardagen!

Måndag och ny vecka! Idag regn men då får vi muntra upp oss med nåt trevligt till fm fika, för mig blev det kokoskaffe (eko kaffe med 2 tsk kallpressad kokosfett i) Har du inte provat? Gört! Det är riktigt gott och mättande! Gärna en skvätt grädde i oxå, gör det ännu mer gott och mättar länge!
Vi tänkte börja med lite enkla och trevliga tips i vardagen både vad gäller matvaror och andra praktiska ting! Vi tipsar/ger råd hela tiden men nu vill vi ge mer konkreta tips, hoppas ni uppskattar det!

Första tipset idag får bli att tipsa om KOKOS och varför det är så nyttigt, näringsrikt och vad det gör för positiv inverkan på kropp & knopp!
Igår hittade jag kokosnötter på Viberga och har inte köpt det på flera år..Visste inte hur jag skulle öppna den men det överlät jag åt min sambo..2 kokosnötter för 15kr! Mycket prisvärt!
Så passa på, åk och handla, hämta såg och borr, det behövs ifall man oxå vill smaka av kokosmjölken först och hälla ut det i en kopp och sen öppna kokosnöt för att skära ut bitar och äta som det är eller mixa och ha i smoothie eller bakverk!
Vår populära kokosolja/fett (=samma sak bara 2 olika namn) från Pukka med smak är perfekt till kaffet/te eller bakverk, mat mm. Vill man inte ha med smak finns det en större burk utan smak/doft som är precis lika näringsrik och den kan man ha steka/baka/laga mat eller äta rent som tillskott varje dag!

Läs mera här på denna sida, en mycket bra text om ALLA fördelar med kokosfett!
http://www.kostdemokrati.se/midi/2012/07/16/kokosolja-har-helt-otroliga-naringsvarden-och-farmakologiska-mojligheter/

Hoppas ni blivit lite nyfikna på att prova kokos..vare sig det är kokosnöt, kokoschips, kokosfett, eller en kokosbar mm!
Ha en fin måndag!




Caroline & Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar