Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline



07 augusti, 2012

Dax för vård av sommarslitet hår! Erbjudande!!

Håret slits extra mycket under sommaren i solen och av saltvatten! Kanske tvättar man håret extra mycket då oxå?
Har skrivit och tipsat om bästa håroljan förut men tipsar igen eftersom det är så bra och effektivt , dessutom helt naturligt och till ett mycket bra pris!
 Nu har vi oxå ERBJUDANDE på Ricinolja från idag 7 augusti-15 augusti!

Ord.Pris: 89kr            JUST NU Endast: 60kr!

Lite tips om Ricinolja:

Grundbehandling för håret

Ricinolja är en fet, tjock olja som kan vara svår att tvätta ur håret beroende på din hårtyp. Att blanda 50/50 med jojoba-, oliv-, raps- eller kokosolja är inte ovanligt. Detta märker du efter första behandlingen och hur du själv upplever att olja sitter i håret, det är inget att oroa sig över så länge du är väl förberedd.
Förberedelser:
  • 1-1½ timme för en behandling
  • Ha ett fuktigt hår
  • Ricinolja eller ricinoljeblandning för håret
  • Balsam
Behandlingstid: Minst 30 min innan du tvättar ur
Tid mellan behandling: 2-3 ggr i veckan
Själva behandlingen: Ta oljan i händerna och masserar in i hårbotten med fingertopparna. Dra sedan fingrarna genom håret mot topparna. Beroende på hur mycket hår du har behöver du allt ifrån 1-5 matskedar för hår och hårbotten.
Tvätta ur: Balsam fungerar vanligtvis bäst, massera noga, låt verka ca 15 minuter, tvätta sen som vanligt. Gör samma igen du inte tycker all olja försvinner. Schampo ska också fungera.

– Ett annat tips om olja är svår att tvätta ur håret är att blanda en halv matsked bikarbonat med någon deciliter vatten att tvätta med. Det kan även kompletteras med en matsked flytande houng.


 Tips på bra eko-shampo: Dermanords alla ekologiska shampo finns i 250-500ml eller Laveras härliga ekologiska shampon men de finns endast i 250ml.
Balsam finns oxå i samma serie som ovan fast endast i 250ml.

Behandling för ögonfransar

Ta lite ricinolja på fingret, stryk och massasera in mot hårroten till ögonfransarna. Unvik att få oljan i ögat, det kan irritera. Har du linser ska du vara försiktig och undvika att att linserna i ögat så den inte bli obrukbar.
Tips: Vill du inte använda fingrarna kan du använda en gammal mascaraborste som doppas lätt i oljan, topz är ett annat alternativ.

Andra användningsområden:
Ricinolja är även bra mot vårtor/molusker och svamp. Smörj in en vårta 2ggr/dagligen morgon och kväll, massera ordentligt in oljan. Upprepa dagligen i ca 10dgr och vänta på resultat! Får man vårtor/molusker/svamp kan man ha överkonsumerat socker i kroppen och då kan man försöka minska ner på det samt även undvika starka/syntetiska tvålar/dusch krämer som tvättar sönder och torkar ut huden, dessutom tar bort/rubbar hudens eget skydd, dvs immunförsvar.
Kan även minska pigmentfläckar, ärr, vagel mm mm.


Visste ni förresten att ricinolja är en vanlig ingrediens i dyrare läppstift? Eller att ricinolja också kan finnas med i täckande hudcremer som täckstift eller färgad underlagscreme?
Bara för skojs skull, kolla igenom de cremer, läppbalsam och sminkförpackningar ni har och kolla i hur många ni hittar 'Ricinus communis' i INCI-listan.
Tycker ni att det låter konstigt att använda ricinolja överhuvudtaget så lär ni bli förvånade över hur mycket ni har använt det, utan att vara medvetna om att det har funnits där.
Välkomna in!
Caroline



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar