Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline



27 januari, 2014

Magnesiumbrist-vanligt i Sverige

Magnesium är en av kroppens viktigaste mineraler och fungerar som en viktig byggsten för oss. Det är väldigt vanligt idag att många lider brist på denna viktiga, lugnande mineral. Detta beror till stor del på att den mat vi äter ofta är hårt raffinerad. Förutom dagens kosthållning så finns det ytterligare faktorer som kan ge en ökad risk för magnesiumbrist, bland annat intag av läkemedel, stress och hård träning.

Vi har många kunder som tackat oss för att de fått hjälp med sina olika besvär genom att äta kosttillskott av magnesium. Bland annat hade vi en kvinna vars  sjuåriga son led av "växtvärk" och hade svårt att somna på kvällarna. Efter en vecka med magnesiumspray var värken i benen borta och efter ytterligare en vecka hade sonens insomningsbesvär blivit betydligt bättre än tidigare. Och så enkelt dessutom. Så har du svårighet med insomning eller dålig sömn, prova gärna magnesium som ett tillskott och ta det helst på kvällen just för att det är en lugnande mineral, och kan hjälpa dig komma ner i varv.

En annan kvinna berättade om krypningar i benen och värk i kroppen och hennes besvär var så gott som borta.

Andra symptom man kan få vid brist är: huvudvärk, utmattning, depression, darrningar, svårighet att svälja, menskramper, allergier, ryckningar i ögonlocken mm.

Dagsbehovet av magnesium för en frisk person ligger mellan 300-450 mg.

Magnesium finns bland annat i linfrö, mandlar, nötter, bönor mm. Men tänk på att om du har gått med magnesiumbrist länge kommer du oftast inte upp i den mängd du behöver genom att bara äta dessa livsmedel, då får du kanske stoppa i dig en faslig mängd nötter per dag för att överhuvudtaget komma upp i den mängd som du behöver få i dig.

Tänk också på att det är regelbundenheten som är viktig för att märka förändring och att du kan behöva äta tillskottet ett par veckor innan du utvärderar ditt resultat. Så även för andra kosttillskott över lag. En viktig "regel" som vi vill delge er: Lika länge som du kanske har gått med brist i din kropp, lika länge, eller kanske tom dubbelt så länge, innan du har "byggt" upp rätt nivå igen i din kropp.

Välkommen till oss om du har frågor! Lisa o Caroline

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar