Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline



11 mars, 2014

Topp-10 Listan från kunderna del 2!

Äntligen kommer här fortsättningen på vår TOPP-10 lista från vad som säljer och uppskattas bäst i vår lilla Eko-Butik:

Nr 6:
Väder och Vind kräm/salva från Weleda! Den klart bästa vind och väder salvan under vinterhalvåret när man behöver skydda den utsatta huden i ansiktet för att inte få frysskador, torr känslig hy eller vara narig..Detta är en specialanpassad salva för barn från naturliga och ekologiska Weleda. Men det är minst lika många vuxna som älskar den och har den som sin vinterfavorit. Dryg kräm som räcker otroligt länge och det räcker med en "ärta" då salvan är vattenfri och då behövs det inte lika mycket. Eftersom det är ringblomma i som lugnar/läker huden kan man ha den till det mesta också om man tex har torra/känsliga partier eller som en mamma berättade att hon läkt sonens eksem/utslag på låren efter bara nån dag! Prova du också! Läs mer om kräm och hela Weledas ekohudvård: www.weleda.se

Nr 7:
Ekologiskt vårdande Shampo från svenska Maria Åkerberg.
Fler och fler upptäcker ekologiska hårvårdsprodukter utan kemikalier och parfym. Favoriten hos oss är Rosmarin shampo. finns i 250-500ml! Så frisk fräsh och härlig doft av rosmarin, vårdar och mjukgör håret utan att slita på håret. Rosmarin är extra bra för hårbotten då den verkar balanserande.
Just hårbotten är extra viktig att vara rädd om och vårda på rätt sätt, den är ju extra känslig pga den tunna huden vi har där. Många kunder har ju problem med just hårbotten, det är kliande, utslag, mjäll, röd/eksem, psoriasis mm.
Många Eko-frisörer använder ofta Maria Åkerbergs hårvårdsserie på sina salonger, som tex Ekofrisören på Vårt Alternativ i Norrköping.
 Många märker skillnad när de byter ut sina hårprodukter till snällare varianter som inte innehålller starka uttorkande sulfater, parfym, silikoner,alkohol,mineralolja mm..Extra viktigt oxå för de allra minsta, våra små barn att inte utsättas för starka kemikalier som de inte kan avgifta i kroppen, då lever/njure inte är fullt utvecklade..Bättre med milda eko produkter som man vet inte skadar varken kropp eller miljön =)
Vill du läsa mer om vad vanliga hårprodukter innehåller? läs här:

http://4u-yourspace.blogspot.se/2013/03/farligt-innehall-i-kramer.html


http://www.expressen.se/halsa/ditt-schampo-kan-innehalla-nervgift/

Din "lokala" Eko-frisör där du både kan färga och klippa håret i Norrköping:
http://www.ekofrisoren.se

Nr 8:
Ekologisk naturlig Lantbuljong utan tillsatser från Rene Voltaire
Fler och fler väljer att byta ut sin buljong full med onödiga tillsatser hemma till en naturlig med bara bra innehåll och som går att använda till mycket annat oxå, tex marinad, salladsdressing, kall sås mm.
Vanliga buljonger innehåller alltid tex den billiga tillsatsen "Glutamat" eller "Jästextrakt" som är en syntetisk tillsats för att höja smaken, dvs en "konstgjord smakförstärkare" pga av det dåliga innehållet....
Denna onödiga tillsats kan skapa diverse symptom i kroppen, och ge biverkningar som är mycket vanliga, mest förekommande är: Magknip, diarre, huvudvärk, migrän mm!
Detta finns oxå nästan alltid i korv, chips med smak,  dippkrydda, riskakor med smak, i kryddor som tex  Citronpeppar och Aromat..Läs mer om detta ämne och dess negativa biverkan på kroppen:

http://www.utbildningscenter.se/dokument/nyhetsbrev.4.2008.pdf

Intressant artikel hur våra barn påverkas av glutamat i maten de får dagligen:

http://www.aftonbladet.se/matvin/article11862728.ab

Jag tänker direkt på alla dessa små barn på dagis som har diarre, och så tror alla att det är magsjuka fast fast kanske just den dagen bara en biverkan av maten de fått?
Så ut med detta och byt till det naturliga istället! Ta en sak i taget i skafferiet!

Nr 9:
Naturligt D-vitamin från Holistic
Så här års när vi närmar oss våren och solen är det ändå många som är trötta, utmattade, hängiga och inte alls pigga..Detta beror på att vi är i mars månad och hela 7 månader från förra sommaren, så LÅNGT man kan komma alltså..de D-vitaminerna vi fick under sommaren är slut redan på senhösten..Därför är det extra viktigt med ett D-vitamin tillskott under vinterhalvåret för att sedan minska och äta mindre kanske varannan dag. D-vitamin får man naturligt när solen är stark och man exponerar så mycket av kroppen som möjligt och såklart INTE har solskydd på sig då man blockar kroppen att ta upp D-vitamin... D-vitamin samverkar ju oxå med mineralerna Magnesium och Kalcium så det är viktigt att ha D-vitamin i kroppen.
Mer info om D-vitamin här:
http://www.expressen.se/halsa/sa-blir-du-pigg-med-hjalp-av-d-vitamin/

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2174495-d-vitaminbrist-bakom-flera-sjukdomar

Nr 10:
Grönt/krydd och ört te som är ekologiskt och koffeinfritt, bra för kropp, hälsan och miljön!
Vi har både ekologiska teer från populära Yogi och PUKKA hos oss, fler och fler gillar dessa teer och byter ut till det bättre istället som en kund sa häromdagen, vill inte dricka "fulte" längre... =)
På bilden visas Pukkas te, Lemongrass/Ginger som är mycket friskt och gott, kanske med en sked ekologisk honung och en skiva eko-citron i?
Dessa teer gör gott för kropp och hälsan, till skillnad från vanliga teer som innehåller svart te, aromer och andra konstiga ämnen, läs mer på denna sida om tex Liptons nya tesmaker...
http://www.aktavara.org/news.aspx?r_id=123897

Vi har prova-på påsar med 5 olika teer från PUKKA/Yogi så du kan hitta just din favorit!



Välkommen in till oss, din lokala Eko/Hälso och "Måbra"-Butik!

Caroline & Lisa








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar