Dessa choklad Bountybollar blev jag bjuden på av min vän Helena från Örebro på Valborg och nu vill vi dela med oss av detta!
Vi har även funderingar på att ha roliga och goda recept framöver i butiken som man får gratis när man handlar ingredienserna hos oss!Håll utkik på bloggen för mer info inom kort!
Men idag får ni hålla tillgodo med recept via bloggen istället!
Ingredienser:
1 dl sukrin50 g kokosfett
1 dl grädde
1 dl kokosmjölk (gärna organic coconut milk från Blue Dragon eller Santa Maria på grund av deras låga kolhydratvärde)
200 g riven kokos
100 g choklad med hög kakaohalt (>70 %)
Gör så här
1. Smält sukrin och kokosfett i en kastrull.
2. Tillsätt kokosmjölk, grädde, kokos och låt det sjuda.
3. Rör samman allt och låt sedan smeten stå 1 timme i kylen och vila.
4. Forma degen till 12-14 kvadratliknande bitar.
5. Sätt in bitarna i frysen och låt vila 1 timme.
6. Smält chokladen försiktigt i mikron.
7. Doppa kokosbitarna i chokladen.
8. Ställ in i frysen för att bitarna ska kallna. Förvara sedan i kylen.
Trevlig helg önskar vi!
Caroline & Lisa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar