Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline



10 februari, 2015

Härliga nyheter på hudvårdshyllan!

Äntligen finns det fantastiska  naturliga Nablus hårdtvålar i fina förpackningar i 3 olika dofter!

Olivtvål från Nablus är gjord för hand av ett fåtal naturliga ingredienser. Grunden består av en blandning av olivolja och salt. Detta är en mycket känslig process, som inte bara kan göras genom att följa ett recept. Årtionden av erfarenhet och kunskap används och blandningen kokas och torkas sedan. Efter det att blocken trancherats ska de staplas i karaktäristiska geometriska torn. Mindre block pressas i en form och märkas med namnet "Nablus". Tvålen måste sedan torka i ytterligare några månader innan den är klar att använda.
Flera typer av olivtvål produceras, såsom rent olivtvål och tvålar som innehåller eteriska oljor, honung, mjölk, lera från Döda Havet eller torkade örter. Örter och andra ingredienser från Medina i Nablus har alla sitt ursprung i Mellanöstern. Den berömda aromaterapins effekt härrör från rent naturliga ingredienser. Fördelen är att tvålen är idealisk för daglig användning, även av personer med känslig eller mer problematisk hud.
Nablus tvål är lämplig för dagligt bruk eftersom den enbart består av naturliga, botaniska ingredienser, inklusive mer än 80 % jungfruolja. Nablus tvål innehåller inga konserveringsmedel och är inte testad på djur. Nablus tvål är inte bara bra för din hud, utan också bra för miljön.
Moderna tvålar är ofta inte riktigt tvål, utan liknar snarare ett rengöringsmedel. Rengöringsmedel utvecklas efter en kemisk process med hjälp av syntetiska ingredienser och är därför ofta skadliga för den naturliga balansen i huden. De leder ofta till uttorkning, irritation och blockering av porerna, vilket gör det svårt för huden att andas. Huden blir så småningom beroende av dessa produkter, eftersom den naturliga fukt- och fettreglering har störts. Allt fler människor blir medvetna om detta och börjar åter använda naturliga tvålar.

Soft Honey Soap

Honung rengör, återfuktar och mjukar upp huden. Den innehåller vitaminer, aminosyror och mineraler. Mineraler stimulerar hudens förnyelse och bidrar till att bibehålla fukt. Honung har en antimikrobiell effekt.
Denna tvål är perfekt för mogen och torr hud.

Pure Milk Soap

Denna tvål innehåller 20 % getmjölk.
Mjölk innehåller mjölksyra som är känd för dess återfuktande effekt. Mjölksyra tar också bort döda hudceller, vilket gör huden mjuk och fräsch. Mjölken ger också ett mycket krämigt skum.

Fresh Mint Soap

Mint har en hög mentolhalt, som både fräschar upp och lugnar huden. Tvål som innehåller naturlig mynta stimulerar blodcirkulationen. Tvålen drar blodet till ytan och rengör och tillsluter porerna.
På grund av dessa egenskaper är mint tvål också en idealisk lösning vid hudproblem hos unga.





Pris per tvål: 85kr/styck

Välkomna in!
 Perfekt present till Alla Hjärtans Dag eller någon som fyller år!

Caroline 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar