Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline



12 september, 2013

Skol/dagis start och snart lösstider!

Vi vill tipsa alla föräldrar om att det finns förebyggande naturliga produkter att använda för att motverka att få löss i håret.
Det finns lite olika smarta tips man kan göra:
Tips 1 motverka:
 Det finns ett shampo på marknaden från ekologiska Eco-kid precis samma märke som det populära Eko-Myggspray vi hade i somras! Vill du att vi ska tahem dessa snarast?
Maila oss: halsa.pa@live.se eller skriv JA på vår facebook sida, men OBS att det då är bindande att köpa schampot!
Här kan du läsa mer om Löss-Shampot på Laila Bagges blogg:
http://blogg.mama.nu/lailas-blogg/2012/05/09/eco-kid/

Det finns på 250ml flaska och kostar 149kr, ett litet dyrare shampo men vad kostar det sen att köpa alla dessa lusmedel osv? Detta shampo kan man använda som vanligt som förebyggande åtgärd hela hösten!

Tips 2 motverka: man kan lägga en inpackning i håret och hårbotten med Eko-Balsamet "Brilliant Care" som innehåller just olja och dessutom eteriska oljor. Kan göras som kur under flera ggr/vecka.
200ml tub kostar 90kr. Gör ditt hår extra mjukt och ger glans.

Tips 3 motverka eller ta bort löss:
Man kan även smörja in hårbotten med kallpressat kokosfett (Tex Biofoods utan smak/doft) under natten och sedan tvätta ur på morgonen. Detta kan man göra några ggr/vecka för att motverka löss. Oljan kväver gnetterna.Burk kokosfett 400gr kostar 85kr. Perfekt allt i allo till stekning, bakning, tillskott, till hudprobem, hårbotten mm! Innehåller inga kalorier.

Tips 4 ta bort löss:
Specials for hair - Produkt för att mota bort löss.
Helt naturlig. Stärkande för hår och hårbotten.

Detta är håroljan som används för att kväva lössen. Används varje natt i en veckas tid.
Applicera oljan med fingertopparna i hårbotten och massera. Låt verka över natten och skydda kudden med en handduk. Tvättas ur med schampo på morgonen och luskamma håret då.
Lössen lägger ofta sina ägg bakom öronen och i nacken, så glöm inte att smörja även där.

Specials For Hair innehåller bland annat de eteriska oljorna Rosmarin, Ylang Ylang, Cederträ och Grapefruktolja. Extrakt från Ingefära ökar blodcirkulationen i hårbotten och Chili verkar värmande.

Användning som hårkur:
Applicera Specials For Hair med fingertopparna i hårbotten och massera kraftfullt. Låt verka över natten. Använd minst 2-3 nätter per vecka. Glöm inte att skydda kudden med en handduk.
En 30ml flaska kostar 195kr.
Obs! Denna produkt är ju mångsidig så har man inte löss så är det ju en specialolja för just hårbottens problem och med torrt hår.

Tips 5 ta bort löss:
Eco-Kid lice Bomb- ett naturligt kit för att ta bort lössen!
Ett alternativt lössmedel. Baserat på eteriska oljor från växtriket som doftar gott för oss men inte för lössen. En luskam medföljer. Har du känslig hårbotten kan du blanda ut medlet med hälften vegetabilisk olja. Rekomenderas till barn över två år. Läs medföljande innehållsförteckning om tillvägagångssätt.Pris: 229kr

Vill  ni ha någon av dessa produkter? Välkommen med din beställning, så tar vi hem detta!
 Skriv vilken produkt du önskar plus pris och sen  namn och telefonnummer.

Anmälan är bindande! Dvs beställer man så måste man hämta ut och betala produkten.
Maila: halsa.pa@live.se
Ring 0122-12500
Eller kom in till oss i butiken!

Vi önskar alla ett friskare och sundare lusfritt hår!

Caroline & Lisa



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar