Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline18 maj, 2017

Sommarens VIKTIGASTE Sol Tips!

Snart är det sommar & sol!

Många har längtat hela vintern efter solens varma strålar och att få ny energi, och få lite färg på sin kropp kanske?
Men många av oss är jätterädda för solen och smörjer in oss som galningar..
vilket då blockar huden och vi kan inte bilda det viktiga D vitaminet som vi nordbor behöver.

Man kan försöka vara ute ca 20-30 min utan solskydd i solen dagligen när det inte är som varmast, så får man sin viktiga dos D vitamin. Lika viktigt för små som stora!


Och så detta med solskydd..Hudcancerfallen ökar drastiskt i detta land hela tiden kan vi läsa om.. samtidigt som vi smörjer oss mer och mer med kemiska solskydd...Konstig ekvation?

I vårt sortiment finns endast naturligt fysikaliskt solskydd, som är bra för huden hälsan och naturen!
Extra viktigt för de små barnen som har tunnare och känsligare hy än oss!

Dvs vi tror det är viktigt VAD man smörjer in sig med inte att man struntar i att smörja in sig om man solar mycket eller åker utomlands!

SOLEKSEM TIPS
Många kunder upplever också att de får soleksem men det tror jag kan bero på att de använder kemiska solskydd som bildar en reaktion i huden när man solar med alla kemiska tillsatser som blandas ihop..
Alla våra kunder som bytt från kemiskt solskydd till naturligt solskydd så har soleksemen försvunnit på, så testa du också!

Här har vi nedan 2 bra bilder från en kund som har varit utomlands och hade köpt med sig både vårt Ekologiska solskydd men hade även köpt ett kemiskt solskydd på Arlanda  för känslig hy från märket "Biotherm".
När det står för "känslig hy" så litar ju kunderna på att det ska vara extra bra  och då innehålla milda ingredienser..
Vilket inte är fallet, hudvårdsmärken marknadsförs oftast för "känslig hy" och då är det bara parfymfritt..
Resten av alla kemiska ingredienser då som man smörjer in sig med ute direkt i solen?

Ett tydligt exempel på hur en allergireaktion kan uppstå med kemiskt solskydd på första bilden, kunden brände sig och fick stark allergisk reaktion i form av nässelutslag..
Men många blandar ihop det och kallar/tror det är soleksem..
Bild nummer 1 med kemiskt solskydd:


Hon smörjde in sig med Maria Åkerbergs Aloevera vilket fick huden att lugna sig och det röda släppte efter ett tag.
Dagen efter använde hon det naturliga fysikaliska solskyddet från oss av märket Eco Cosmetics och dessutom lägre SPF, och fick då ingen allergisk reaktion/nässelutslag eller soleksem..
Bild nummer 2 med naturligt solskydd:

PIGMENTFLÄCKAR
Dessutom så är det även många som upplever att de får pigmentfläckar i solen, granska då ditt solskydd för tyvärr innehåller nästan alltid alla kemiska solskydd syntetisk parfym, och det vet man ju att man inte ska använda parfym ute i solen.
I alla de naturliga fysikaliska solskydden används alltid extrakt från växtriket som doft eller annars helt doftfritt.

Lite information om våra solskydd:

Eco Cosmetics Sunmilk SPF 30 ger ett högt ekologiskt solskydd. Sun Milk ger ett naturligt fysikaliskt UV-filter med hallonfröolja, granatäpple och karanjaolja tillsammans med titandioxid och zinkoxid som reflekterar bort solens strålar. Ger omedelbart skydd efter applicering. Mild doftsatt med icke allergena eteriska oljor. Ofarlig för korallrev, vattenlevande organismer och marint liv.
  • Veganvänlig & Ej testad på djur
  • Vattenresistent
  • Fysikaliskt solskydd
  • Utan nanopartiklar
Vad gör den:
Sun Milk har den lättaste formuleringen av Eco Cosmetics solskydd och går snabbt in i huden utan att synas. Sun Milk skyddar effektivt mot både UVA och UVB strålar och är vattenresistent.


Maria Åkerbergs Solskydd
Använder enbart Titandioxid
I alla våra solskydd har vi valt att använda Titandioxid som enda solfilter. Titandioxid är ett vanligt förekommande ämne, som finns på till exempel tuggummin. Titandioxid är ett mineral som ligger på hudytan och reflekterar solens strålning. Titandioxiden går inte in i kroppen.
Titandioxiden döljer inte hudens varningssignaler. Huden blir röd när den utsätts för mer sol än den tål.
Det bästa ämnet att använda som solfilter i solskyddsprodukter är Titandioxid och det har vi använt sedan 1996. Det är det ämne som fortsatt rekommenderas av hudläkare och kan också användas till barn.
Titandioxiden är ytbehandlad med aluminium. Aluminiumet är bundet till titandioxiden så det finns ingen frisvävande aluminium i produkten.

Maria Åkerberg använder inte kemiska/syntetiska solfilter eftersom dessa tas upp av huden och återfinns i levern och bröstmjölk. Flera av dem skadar också huden och vad är då nyttan av att de skyddar mot solen?
Många solskyddsprodukter innehåller kemiska filter. Dessa kemiska filter kan tränga in och lagras, både i oss och i naturen.Välkomna in till oss så hjälper vi er med solskydd till hela familjen!
Caroline
Ekologisk Hudterapeut & Näringsrådgivare

Hälsa på
Bergslagsvägen 6
61230 Finspång
0122-12500

Facebook: hälsa på
Instagram: #halsapaeko

Öppet:
Månd-Torsd 10-18
Fred 10-17Inga kommentarer:

Skicka en kommentar