Låt dig inspireras av en eko- och livsstilsblogg med råd och tips om ett hälsosammare liv. I den här bloggen kommer ni kunna ta del av vårt eko sortiment, nya produkter, föreläsningar och andra intressanta event. Välkommen att följa hälsa på! Caroline



08 juni, 2012

Nyttigt och gott fredagstips till middagen!

Fredag och härligt väder!
Idag tipsar vi om underbara goda och nyttiga mat och hudoljor!
Vi har precis fått in och packat upp kallpressade vegetabiliska oljor, Avocado och Tistel!
Variera och prova dessa fina och fantastiska oljor istället för Raps och Olivolja, perfekt nu under sommaren till grillningen och till alla goda sommarsallader, dressingar och bröd dipp! Ringla över salladen och krydda med lite Ramslök från Rene Voltaire.
Man kan även inta ca 1 tesked/matsked dagligen av dessa oljor för att få i sig nyttiga Omega 3-6 fettsyror som är så bra och viktigt för mycket!
Båda två är oxå mycket bra oljor att ha till hudvård, man kan ju hälla över lite av flaskan till en mindre pumpflaska och så har man en mat och en hudolja i hemmet till hela familjen!
Lite info om oljorna:

Tistelolja:

Denna ekologkiska tistelolja är skön som massageolja, utmärkt till ansiktsoljor och god som salladsolja. Den är bra vid fet hud. Om man gillar en god nötsmak är denna kallpressade olja utmärkt till mat.Ger mycket  bra näring till kroppen både om man äter den och via huden.

Tistelolja innehåller hög halt av omega-6 essentiella fettsyran linolen. Med hjälp av linolen bildar kroppen GLA och vidare prostaglandiner. Om kroppen inte bildar tillräckligt med prostaglandinger i kroppen, kan vi få torr hud som blir rynkig i förtid.

Avocado:



  •  Erkänt funktionell olja för torr och inflammerad hud
  •  Innehåller nyttiga och näringsrika  mängder E och D-vitamin samt steroler med läkande effekter vid hudproblem 
  • Tillsammans med eteriska oljor kan den användas som hudolja vid reumatiska besvär.
  • God och hälsosam matolja till sallader, dressingar,dipp till bröd osv.

Välkomna in!
Caroline & Lisa



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar